Zaštiti imovinu u RS-u

Objavljeno 8.03.2011

Hrvati koji imaju zemljište u RS-u trebaju biti upoznati s činjenicom da je tamo donesen Zakon o katastru  te da u pripadajuće općine trebaju prijaviti svoje zemljište kako bi zadržali pravo na isto.

Ukoliko se ne jave u odgovarajućem roku njihovo zemljište bi moglo biti uknjiženo kao državno. Oni koji ne razumiju poprilično opširan zakon po potrebi mogu angažirati i pravnike. Na isto su upozorili crkveni velikodostojnici tijekom predstavljanja knjige “Mučeništvo Marka Milanovića” na Rotimlji. Mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić pozvao je one koji su tijekom ratnih nedaća napustili svoja ognjišta u RS-u da zaštite svoju imovinu, premda je možda danas i ne koriste.
I klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske protivi se spomenutom zakonu i na njega će podnijeti proceduru za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Za Klub Bošnjaka je donošenje tog spornog zakonskog akta u parlamentu RS-a preuranjeno i predstavlja “jednostran čin RS-a”. Predsjednik bošnjačkog kluba u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović kazao je da se Zakonom o katastru RS-a želi promijeniti vlasnička struktura na teritoriju RS-a na štetu Bošnjaka i Hrvata. (RE)

 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !