Ministri Gorana Zlatković i Davor Čordaš posjetili Općinu Teslić

Objavljeno 4.05.2011

„ Iskoristili smo nazočnost ministarke Zlatković, kako bi se pokušala upotpuniti priča o povratku, o vjerskom turizmu i kada je u pitanju Komušina, da jednostavno spojimo te segmente za dobrobit svih građana opštine Teslić“: istakao  je Čordaš.

Ministrica trgovine i turizma, Gorana Zlatković i ministar za izbjegla i raseljena lica, Davor Čordaš u Vladi RS boravili su u radnoj posjeti općini Teslić i tom prilikom se sastali sa načelnikom općine, Savom Kasapovićem.
Razgovori koji su vođeni u kabinetu načelnika općine, odnosili su se na analizu ukupnog privrednog ambijenta na području opštine Teslić, projekata koji su u planu i u toku izrade kao i  ukupnog  razvoja općine Teslić
Prema riječima Gorane Zlatković, resornog ministarstva trgovine i turizma, akcenat razgovora sa načelnikom općtine je stavljen na oblast turizma i trgovine, posebno na turizam , jer kako je istakla, Teslić raspolaže sa velikim turističkim kapacitetima koji su u funkciji, ali i onim  koje tek treba aktivirati, odnosno dovesti u funkciju. Ministrica Zlatković je dodala, da je Ministarstvo u dosadašnjem periodu pružalo financijsku podršku kada je u pitanju oblast turizma, podsjećajući da je prošle godine podrška upućena prema ZTC „Banja Vrućica“, dok će za naredni period, u okviru raspoloživih sredstava, Ministarstvo davati podršku za one projekte koji budu ocijenjeni kao najbolji za pojedine oblasti turizma. Takođe, izjavila je ministarka Zlatković, riječi je bilo i o poljoprivrednoj proizvodnji, uz naglašavanje činjenice da će  upravo unaprijeđenje u oblasti turizma i poljoprivrede, stvoriti bolji privredni ambijent na našim prostorima.
Ministar Čordaš je rekao, da se prilikom rješavanja problematike stanovnika bivšeg kolektivnog centra javio problem, jer za osobe koje su izmješten, nisu osigurana sva sredstav za plaćanje njihovog alternativnog smještaja, međutim, tokom razgovora sa načelnikom opštine iznađeno je rješenje za rješavanje problema. Takođe, dodao je Čordaš,  tokom sastanka je bilo riječi o problematici izbjeglica, pomoći u povratku i pomoć interno raseljenim. „ Iskoristili smo nazočnost ministarke Zlatković, kako bi se pokušala upotpuniti priča o povratku, o vjerskom turizmu i kada je u pitanju Komušina, da jednostavno spojimo te segmente za dobrobit svih građana opštine Teslić“: istakao  je Čordaš.
Načelnik općtine Savo Kasapović je izjavio, da je trenutno u fazi izrade Strategija razvoja turizma, i da je za stavaranje jednog općeg turističkog ambijenta u općtini Teslić potrebna su sredstva koja općinski budžet ne može u cjelosti podmiriti s obzirom na ambicije i na sve drugo što jedno turističko mjesto treba da ima. „Ja se nadam da ćemo u narednom periodu sa  Ministarstvom za trgovinu i turizam stvoriti ambijent da općtina Teslić bude prepoznatljivo  mjesto u kojoj je turizam dominantan“: zaključio je Kasapović.
Po završetku sastanka ministri i načelnik opštine Kasapović obišli su stambeni objekat u izgradnji na lokaciji Rudnik koji je namjenjen zbrinjavanju izbjegličkoj populaciji raspuštenog kolektivnog centra, uvjerivši se da radovi napreduju prema planiranoj dinamici izgradnje, nakon čega su posjetili Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ sastavši se sa menadžmentom kolektiva.

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !