Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije: JA IDEM, A TI???

Objavljeno 18.05.2011

Program 40. dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji se ove godine održava pod geslom “Ukorijenjeni i nazidani na Kristu, učvršćeni vjerom!” (Kol 2,7), započeti će već u petak, 27. svibnja, meditativnim programom i cjelonoćnim klanjanjem za skupine mladih koje će pješice, ili pak organiziranim prijevozom, doći i moliti za sve mlade Vrhbosanske nadbiskupije čije će prisustvo uzveličati središnji događaj u subotu. Kao i svake godine zadnje subote u svibnju, župa Komušina će otvoriti svoja vrata i biti domaćin susretu mladih. Ovogodišnji program Dana mladih bit će obogaćen novim sadržajima, među kojim i programom animatora Kreševskog dekanata koji će se održati prije sakramenta ispovijedi. Program će biti interaktivnog karaktera, tako da će u njemu moći sudjelovati svi. Istovremeno će svim hodočasnicima biti na raspolaganju dvije aktivnosti kreativnog i zabavnog karaktera, gdje će rezultati ovisiti od njihove aktivnosti i kreativnosti.

Kako je početkom ovog mjeseca blagopokojni papa Ivan Pavao II. proglašen blaženim, u župnoj crkvi će biti postavljena njegova slika gdje će se mladi moći moliti, zapaliti svijeću i zahvaliti Bogu tog Papu mladih. U crkvi će biti otvorena i Knjiga dojmova, gdje će mladi moći upisati svoje zahvale, dojmove, molitve. Nakon pokorničkog bogoslužja i sakramenta ispovijedi, hodočasnici će se u koloni i molitvi uputiti na brdo Kondžilo gdje će misno slavlje predvoditi Vinko kardinal Puljić, pjesmom animirati Novo nebo iz Zenice, a liturgijsku skupinu će činiti mladi iz Travničkog dekanata. Nakon okrepe duše, vojska FBiH će pripremiti ručak za sve hodočasnike kako bi okrijepili i tijelo. Na Sajmu vjere, koji slijedi nakon ručka, mladima će se predstaviti 15-ak skupina, udruga, bratstava i projekata mladih aktivnih u našoj nadbiskupiji. Svaka skupina će predstaviti hodočasnicima čime se bave, a najsretniji i najspretniji kroz igre organizirane na štandovima će moći osvojiti i nagrade : majice, knjige, CD-ovi, put u Madrid na Svjetski dan mladih, Put u Taize, formacija animatora i još brojne druge nagrade. Proglašenje najsretnijih će biti na Festivalu vjere, gdje će mladi moći zapjevati i zaplesati uz Novo nebo. Još brojni noviteti čekaju mlade koje ovdje nećemo otkriti. Prošle godine na susretu je bilo oko 3000 hodočasnika.

“Dragi mladi, ove godine slavimo 40. Dan mladih naše nadbiskupije. Ovo je dan kad bi se svi mladi naše nadbiskupije trebali naći na jednom mjestu, moliti, pjevati, družiti. Ovo je naš dan! Nadamo se da će ove godine broj biti veći. Pozivamo sve vas mlade da nam se pridružite, te da zajedno slavimo Krista!”, ističe se u priopćenju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Župa Komušina je smještena je u Republici Srpskoj, u blizini Doboja. Svetište Kondžilo, koje je smješteno u župi Komušina, vuče svoje korijene iz davne 1200.-te godine. Veliko duhovno značenje Komušina dobiva dolaskom Gospine slike iz druge polovice 16. stoljeća. Čudotvorna slika Majke Božje komušanske je visoka je oko 1m i isto toliko široka. Na slici se vidi otvoren Marijin grob iz kojeg Blažena Djevica sklopljenih ruku, okružena sa šest anđela, uzlazi u nebo. Oko glave ima vijenac od 12 zvijezda, a nad glavom pričvršćena je srebrna kruna. S lijeve i desne strane kleči jedan svetac na oblacima (s desne, sv.Rok, a s lijeve sv. Ivan Krstitelj).
Program susreta:

Petak, 27.5.
do 19:00 Okupljanje i smještaj skupina
19:00 Večera
20:30 Molitveno bdijenje
00:00 Cjelonoćno klanjanje

Subota, 28.5.
08:00-09:00 Dolazak hodočasnika
09:00-10:00 Program s animatorima
10:00-11:00 Pokorničko bogoslužje
11:00 Procesija
12:00 sv. Misa
14:00 Ručak
14:00 Sajam vjere
15:00-17:00 Festival vjere

preuzeto sa: www.mladicentar.org

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !