Poziv Posavcima da ne prodaju svoju zemlju i imanja u Posavini

Objavljeno 22.06.2011

PROGLAS POSAVSKE STRANKE

Posavke i Posavci ma gdje bili,

svi vi koji se osjećate tako, svi vi koji Bosansku Posavinu nosite u svom srcu i mislima, svi vi koji ovaj prekrasni kutak svijeta doživljavate svojim zavičajem i mjestom koje je neodvojivi dio vašeg bića i identiteta.

U ime istine i pravde, u ime naših predaka i budućih pokoljenja pozivamo vas da, usprkos svemu, ne okrećete leđa Posavini, da je se ne odričete i da je ne zaboravite. Ukoliko fizički povratak (iz opravdanih razloga) u ovom trenutku i nije moguć ne smijemo se pomiriti sa činjenicom koju nam neki žele nametnuti “da je Posavina zauvijek izgubljena”.

Države, vlasti, politički sistemi… se mijenjaju, dolaze i prolaze, ali zemlja ostaje. Kako je vi niste mogli ponijeti sa sobom (fizički) tako je ne može “odnijeti” ni nitko drugi, a privatno vlasništvo je neotuđivo pravo. Zato vas pozivamo da ne prodajete svoja imanja, zemlju svojih očeva koju su oni naslijedili od svojih predaka, a vi sačuvali za svoju djecu.

Dok god imamo svoje vlasništvo (imanja) u Posavini ona je “naša”. Ako ne možete i nemate potrebe graditi kuće gradite vikendice. Održavajte vezu sa svojim zavičajem jer ma koliko to u ovom trenutku nekima zvučalo kao utopija, ali nije tako daleko vrijeme (najkasnije sa ulaskom BiH u EU) kada će Posavina biti mjesto poželjnog, ugodnog, zdravog i jeftinog življenja. Prekrasna, zdrava i očuvana priroda sa svim njenim resursima, radišno i gostoljubivo stanovništvo, izuzetno povoljan zemljopisni položaj, blizina važnih prometnica i ostale pogodnosti sa razvojem infrastrukture i uređenjem ekonomskih uvjeta otvorit će brojne perspektive i mogućnosti te mnogima postati poželjno mjesto za život i rad.

Sačuvajte svoju Posavinu. Možda jednog dana, umjesto u tuđem skupo iznajmljenom stanu, poželite živjeti u svojoj kući na svojoj zemlji.

Posavina vas čeka, nemojte ju prodati!

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !