VIDEO i FOTO: Tradicionalna radna akcija čišćenja sela Mršići 2011

Objavljeno 21.08.2011

Učesnici radne akcije čiščenja sela Mršići na seoskom groblju Sv. Filipa i Jakova Mršići

I ovog ljeta su se stanovnici sela Mršići i Luščić okupili na već tradicionalnoj radnoj akciji čiščenja sela Mršići. Tako su se 9. kolovoza u jutarnjim satima naoružani opremom i oruđem uputili duž čitavog sela te očistili puteve, kanale pa i dvorišta pojedinih kuća, dok na groblju nije bilo posla budući da je Tomo Petrović svoj posao čiščenja i uređenja groblja obavljao odlično. Radna akcija je ličila na onu nedavnu, uljepšavanja zagrebačkog stadiona Maksimir. Vrijedni radnici su se kao mravi rasuli po selu kako bi uredili svaki kutak u užem seoskom dijelu. Buka trimera i kosilica ugasnula je nakon par sati kada se većina radnika uputila prema kapeli na groblje Svetog Filipa i Jakova gdje su pod vodstvom Drage Mršića zajednički izmolili za sve pokojne Mršićane, posebno one kojih nema tko spomenuti. Poslje zajedničkog slikanja na groblju svi radnici su polako krenuli prema središtu “proširenog” dijela akcije, tj. velikoj fešti na Podvodi kod nekadašnjeg poznatog kafića. Osim jela, pića i pjesme feštu su Mršićani i Luščićani iskoristili i za odmjeru snaga u raznim disciplinama kao što su trčanje za gajbu pive (prvi krug za praznu), bacanje kamena s ramena, skok u dalj, vuča konopca, trčanje u vrećama…

U radnoj akciji učestvovali su sljedeći radnici:

Stipo Mršić (Blažev), Vlado Petrović, Jago Mršić (Blažev), Ivica Petrović (Drage), Matko Mršić, Jago Petrović, Stipo Mršić (Šljoka), Ilija Paurević, Zoran Kulašević, Drago Mršić (Ante), Juro Mršić, Anto Petrović, Darko Knežević, Ivo Mršić (Doljan), Pejo Mršić, Miran Mršić, Ivo Mršić (Džine), Dragan Mršić (Peje), David Mršić, Čedo Mršić, Jozo Mršić (Tić), Dragan Knežević, Darko Mršić, Milan Mršić, Đoko Maličević i Željko Mršić.

Valja istaknuti da je radnički odbor i ovaj put podijelio titule najboljih radnika. Nakon što je 2009. godine taj naziv zaslužio Milan Mršić a prošle godine Anto Petrović, ove su godine uz prigodnu nagradu (radničke rukavice i hladna piva) izabrani majstori na trimerima, Jozo Mršić – Tić i Đoko Maličević.

Fotogaleriju sa akcije i fešte možete pogledati klikom na gornju sliku ili klikom na: galerija. Video prilog će biti objavljen u narednim  danima.

Video sažetak radne akcije

YouTube slika preogleda

Zajednička molitva učesnika akcije na seoskom groblju Sv. Filipa i Jakova u Mršićima

YouTube slika preogleda


Dodjela nagrada najboljim radnicima akcije 2011.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev za 'VIDEO i FOTO: Tradicionalna radna akcija čišćenja sela Mršići 2011'

 1.  
  22.08.2011 | 06:35
   

  I ovog ljeta su se stanovnici sela Mršići i Luščić okupili na već tradicionalnoj radnoj akciji čiščenja sela Mršići. Tako su se 9. kolovoza u jutarnjim satima naoružani opremom i oruđem uputili duž čitavog sela te očistili puteve, kanale pa i dvorišta pojedinih kuća, dok na groblju nije bilo posla budući da je Tomo Petrović svoj posao čiščenja i uređenja groblja obavljao odlično. Radna akcija je sličila na onu nedavnu, uljepšavanja zagrebačkog stadiona Maksimir. Vrijedni radnici su se kao mravi rasuli po selu kako bi uredili svaki kutak u užem seoskom dijelu. Buka trimera i kosilica ugasnula je nakon par sati kada se većina radnika uputila prema kapeli na groblje Svetog Filipa i Jakova gdje su pod vodstvom Drage Mršića zajednički izmolili za sve pokojne Mršićane, posebno one kojih nema tko spomenuti. Poslje zajedničkog slikanja na groblju svi radnici su polako krenuli prema središtu “proširenog” dijela akcije, tj. velikoj fešti na Podvodi kod nekadašnjeg poznatog kafića. Osim jela, pića i pjesme feštu su Mršićani i Luščićani iskoristili i za odmjeru snaga u raznim disciplinama kao što su trčanje za gajbu pive (prvi krug za praznu), bacanje kamena s ramena, skok u dalj, vuča konopca, trčanje u vrećama…

 2.  
  2.09.2011 | 19:02
   

  Do you acknowledge that it’s high time to get the home loans, which would realize your dreams.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !