Otvoreni obnovljeni prostori ambulante i Hrvatskog Doma kulture Studenci.

Objavljeno 25.08.2011

Član savjeta MZ Studenci Goran Ćosić tokom svečanosti otvaranja obnovljenih prostorija Doma i ambulante

Fotografije sa otvaranja, sastanka te fotografije obnovljenih prostorija Hrvatskog Doma Kulture i ambulante pogledajte ovdje

U sklopu manifestacije Dani Krčevine na Studencima 12. kolovoza 2011. godine upriličena je svečanost povodom otvaranja obnovljenih prostorija nekadašnjeg Društvenog doma i  ambulante koji će stanovnicima Studenaca u buduće služiti za različite društvene aktivnosti a dio kao zdravstvena ambulanta. Prostorije Doma obnovljene su isključivo sredstvima mještana, dok je općina još prije dvije godine financirala obnovu krova.

Na svečanosti koju je otvorio član savjeta Mjesne zajednice Goran Ćosić, prisustvovao je i načelnik općine Teslić, Savo Kasapović, također njegov kolega iz općine Usora, Anto Čičak, kao i predstavnik općine Žepče, Ilija Barišić. Teslićki načelnik Kasapović u svom govoru izrazio je zadovoljstvo pozivom na svečanost te pohvalio napore mještana Studenaca koji su u godinu dana svojim sredstvima uredili veliki dio objekta, te obećao da će i općina pomoći pri daljnjem uređenju. Dodao je još, da mu je u veliko zadovoljstvo što se narod polako vraća, dolazi i posjećuje svoje krajeve, te da je obaveza političara da stvaraju dobar ambijent, posebno u sigurnosti građana pri povratku, u čemu je, kako je naveo, općina Teslić na zavidnoj razini. Na kraju govora ohrabrio je i pozvao povratku raseljene i izbjegle Studenčane riječima: »Nadam se da će naredne godine donijeti i intenzivniji povratak, bolje ekonomske uslove, da će biti na našim prostorima daleko više ove mladosti koju vidim danas i da će biti više međusobnih druženja.« Kao primjer druženja naveo je sada već tradicionalnu nogometnu utakmicu između veteranskih ekipa FK Proleter Teslić i veterana »Krčevina Club« Studenci na kojoj i sam Kasapović svake godine nastupa u dresu Proletera.

Mještanima Studenaca obratio se i načelnik općine Usora, Anto Čičak, koji je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Mjesne zajednice. »Rado sam prihvatio poziv i drago mi je da vas vidim u tolikom broju, posebno mi je drago kad vidim ova dva dječaka (op.a. Filip i Dominik Mršić), i vjerujem da ima nade da ćemo živjet na ovim prostorima. Ovim putem bi se zahvalio svim roditeljima koji su doveli ovu malu djecu da vidi gdje su oni živjeli, i da se nikad ne zaborave ti krajevi, da naša djeca znaju svoje korijene, i da barem dio njih vrati na ove prostore i naravno počnu zajednički život u općini Teslić.« Čičak je pozdravio i obećanje kolege Kasapovića za pomoć pri daljnjem opremanju doma, kao i iniciativu za obezbjeđenje lječničke službe, koja bi na Studencima trebala boraviti barem jednom tjedno. »Ja vas ispred Općine Usora sa kojom ste vi svi povezani pozdravljam i želim vam, da ovi prostori do godine budu još uređeniji i da vas vidim još u većem broju.  Ugodan boravak u vašem kraju. I za kraj još jednom kažem, ova dva radosna dječaka uljevaju povjerenje da će ovdje biti života.« zaključio je Čičak.

YouTube slika preogleda

Nakon govora dvaju načelnika sljedilo je svečano otvaranje obnovljenih prostora. Čast, da presjeku svečanu vrpcu pripala je najstarijoj mještanki Studenaca, Kati Grgić iz sela Ereizi, prvom povratniku na prostor Mjesne Zajednice, Franji Ćosiću iz Crne Rijeke te najmlađim učesnicima manifestacije, blizancima Filipu i Dominiku Mršiću. Novootvoreni Dom prvo je ugostio izložbu starih fotografija ljudi i običaja sa prostora Mjesne zajednice, a kruna galerije bila je velika fotografija nekadašnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i igrača Dinama, Vladimira Petrovića, rođenog Studenčana, koji uvijek pomaže i sudjeluje u svim aktivnostima na prostoru Studenaca. Svečanost je nastavljena folklornim nastupima kulturno-umjetničkih društava iz Viškova-Rijeka i Omanjske-Usora.

Video prilog sa svečanosti

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !