Krčevina kup 2011.: Pehar se vratio na Luščić [video i foto]

Objavljeno 30.08.2011

Prvaci Krčevina kupa 2011. - ekipa s Luščića

Mala Krčevina 2011.

Peto mjesto na ovogodišnjem turniru “Mala Krčevina 2011.” zauzela je najmlađa ekipa na turniru, Crna Rijeka, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi s Luščića, koja je već na početku turnira ostala bez dva golmana pa je u nastavku natjecanja na gol stao ponajbolji igrač ekipe Tomi Petrović što se na kraju odrazilo i na nešto lošijem plasmanu od očekivanog. Treće mjesto pripalo je mladim nadama iz Ereiza, popularnim Malim Belegijcama. Momcima i curicama iz Ereiza ovim putem zahvaljujemo i na aktivnom učestvovanju pri čišćenju i pripremi igrališta. U finalnoj utakmici između Mršića i Studenaca, potonja ekipa je tek nakon boljeg izvođenja penala pobijedila favoriziranu ekipu iz Mršića. Prvom mjestu Studenčana najviše je doprinjeo Josip Kovačević kojeg je stručna komisija turnira proglasila za najboljeg igrača turnira, dok je Bayernova omladinska škola Ereizi iznjedrila najboljeg vrata “Male Krčevine”, Marina Ereiza.


1. Studenci

2. Mršići

3. Ereizi [Belegija Boys]

4. Luščić

5. Crna Rijeka

Najbolji golman: Marin Ereiz [Ereizi]

Marin Ereiz - Najbolji golman Male Krčevine 2011.

Najbolji igrač: Josip Kovačević [Studenci]

Josip Kovačević - Najbolji igrač Male Krčevine 2011.

Krčevina kup 2011.

Jubilarni 5. turnir seniora “Krčevina Kup 2011.” bio je do sad najneizvjesniji. Prema anketi provedenoj na facebook-u u kojoj je glasalo 196 ljudi, najveću podršku imali su Čančari dok su pola manje glasova primili Mršići i Crna Rijeka. No, rasplet turnira odvijao se kao i proteklih godina. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Mršića, koja je u grupnoj fazi natjecanja svladala Crnoriječane i Čančare, a nakon preokreta u derbiju izgubila s minimalnih 2:1 protiv Luščića. Za ekipu Mršića je i ove godine bilo kobno izvođenje penala, naime Ereizi su u borbi za treće mjesto bili mirnijih živaca, pogotovo golman Franjo Ereiz, čije obrane su okitile Ereize broncom. Rasplet finalne utakmice je bio neizvjesan do samo kraja. Dvoboj između odličnih ekipa Studenaca i Luščića pripao je momcima iz “metropole”. Organizatori su i ove godine podjelili i posebne nagrade ekipama i pojedincima. Svojim prisutstvom i igrom naziv “fair play” momčadi opravdali su igrači iz Čančara. Razočarenje ovogodišnjeg turnira prema mišljenju organizatora je ekipa Prištine, dok je najviše napredovala ekipa “prosvjetnika” – Pousorje. U konkurenciji pojedinaca za najboljeg golmana izabran je Franjo Ereiz, koji je svojim obranama penala protiv Mršića isčupao “broncu” za Belegije. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luščićan Damir Mršić.


1. Luščić

2. Studenci

3. Ereizi

4. Mršići

Najbolji golman: Franjo Ereiz [Ereizi]

Franjo Ereiz - Najbolji golman Krčevina Kupa 2011.


Najbolji igrač: Damir Mršić [Luščić]

Damir Mršić - Najbolji igrač Krčevina Kupa 2011.

Fair play: Čančari

Razočarenje turnira: Priština

Najveći napredak: Pousorje


Navlačenje konopca 2011.

Olimpijske igre sela Mršići ove su godine potakle i organizatore “Krčevina Kupa” da prošire aktivnosti i sportske discipline, kako bi i “teška kategorija” sportaša mogla učestvovati i “vući” za svoje selo. Tako je premierno organiziran turnir u navlačenju konopca u čemu su se kao najjači pokazali Mršićani i Luščićani. Veliko finale, vječiti derbi privukao je veliku pažnju pa se oko kršnih momaka skupilo više gledatelja nego na prosječnim utakmicama HNL-a. Učesnici su navijače počastili produžecima, nakon što su poslje prve dvije runde završili svako sa jednom pobjedom. Ipak, finalnu “vuču” odlučio je navodni prekršaj Mršićana, odnosno “pomoć iz publike”. Iako Mršićani formalno ne priznaju ishod i odluku te su zamolili za ponavljanje odlučujućeg dvoboja, Luščićani za to nisu bili spremni, ponajprije zbog ozljeda dijela ekipe koje su zadobili u finalnoj rundi. Ovim putem želimo što brži oporavak svima koji su “nastradali” u bratskom okršaju vuče konopca.

Damir Mršić - kapetan pobjedničke ekipe Luščić u navlačenju konopca sa sudcem Ivom Mršićem.

Posebne nagrade i zahvale

Osim sportskih dostignuća valja spomenuti i nagrade za poseban doprinos pri organizaciji manifestacije “Dani Krčevine 2011.”. Za svoj rad i aktivnost dodjeljena je nagrada uredniku ove stranice – osobno meni – Darku Mršiću. Ovim putem zahvaljujem organizatorima turnira kao i svim učesnicima u svim akcijama vezanim za “Dane Krčevine”. Posebno Ereizima za uređenje igrališta, Zoranu Kulaševiću, idejnom vođi manifestacije za neumornost, ideju i svakogodišnje širenje organizacije koja već 5. godinu za redom okuplja stotine mještana Studenaca, svim učesnicima, navijačima, KUD-ovima i naravno glazbenicima koji su nas zabavljali tokom i nakon turnira. Nagrada za odlično odrađen posao suđenja kao i sudjelovanje pri organizaciji turnira podjeljena je velikom ali skromnom čovjeku, Anti Petroviću, kojem ovim putem zahvaljujem i u moje osobno ime.

Posebnu zahvalu zaslužio je Anto Petrović koji je odradio najveći dio sudačkog posla, uz pomoć Ive Mršića - Doljana.

Darko Mršić - prima posebnu nagradu

Ereizi uz pomoć ostalih i ove godine uredili igralište

Za više fotografija kliknite OVDJE

VIDEO PRILOZI SA KRČEVINA KUPA:

Krčevina kup 2011.

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Folklorni nastup KUD “IZVOR” Viškovo

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Folklorni nastup KUD “USORSKI OBIČAJI” Sivša i nastup braće Leona i Dominika Mršića

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Mršići – Studenci: Dio finalne utakmice Male Krčevine i izvođenje penala

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Mršići – Luščić: finalni dvoboj u navlačenju konopca

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Svečana dodjela nagrada Krčevina Kupa 2011.

YouTube slika preogleda

——————————————————————————————–

Veselje uz izvornu grupu Veseli Kumovi

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !