Tijek izgradnje svetišta na Kondžilu; radovi u 2011.

Objavljeno 16.01.2012

Na natječaju za izgradnju svetišta na Kondžilu sudjelovalo je 7 građevinskih poduzeća iz BiH. Građevinski odbor za izgradnju svetišta na Kondžilu je kao najpovoljniju ponudu izabrao onu poduzeća “ĆOSIĆPROMEX” d.o.o. iz Usore. Radovi su započeli u travnju 2011. godine. Ugovoreni radovi za 2011. godinu iznosili su ukupno 877.000 KM. Ugovor je zahtijevao:

  • Kompletno izvođenje svih zemljanih radova (novi liturgijski prostor svetišta);
  • Izgradnju svih potpornih zidova;
  • Izgradnju svih prometnica kroz svetište;
  • Betonske radove svih objekata na Kondžilu (vanjski oltar, toaleti, poslovni prostor, zavjetna kapela, ispovjedaonice i kuća za svećenike), postaje križnog puta te postavljanje u rov svih kablova (struja, ozvučenje, video nadzor), vodovodnih instalacija, kanalizacije, odvodnih voda i protupožarnog sustava.

Uz ugovorene radove bilo je i dodatnih radova na krovu vanjskog oltara na Kondžilu, te radova vezanih uz prenošenje stare zavjetne kapele s Kondžila i njeno postavljanje u blizini vanjskog oltara župne crkve u Komušini. Svi ugovoreni radovi trebali su završiti krajem listopada, ali su produženi do sredine prosinca 2011. godine te nisu u potpunosti još izvedeni. Nastavak radova je dogovoren sa izvođačem početkom građevinske sezone u 2012. godini. Za izvođenje svih radova predviđenih po ovom Ugovoru osigurana su financijska sredstva. Za buduće radove u 2012. godini sve će ovisiti o našoj daljnjoj financijskoj mogućnosti. Prioritete u svezi daljnjeg uređenja Svetišta donijet će građevinski odbor za izgradnju svetišta na Kondžilu u narednom razdoblju. Pozivam sve štovatelje Gospe Kondžilske i sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu daljnju izgradnju svetišta. (ać)

  • Share/Bookmark
 

Ta objava še ni komentirana.

Komentiraj

Informacije za komentatorja
Preskok v novo vrstico se pojavi samodejno. Vaš E-Mail ne bo nikoli objavljen.


RSS vir za komentarje | TrackBack URL

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !