Poznati iz naših krajeva

Osobe koje su pripomogle prepoznavnosti naših krajeva diljem svijeta…

Anto Petrović - nogometaš

Anto Petrovic

Kraj: Studenci

Datum rodjenja: 1.6. 1975

Nekadašnji kapetan Hrvatskog Dragovoljca iz kojeg je prešao u austrijski Sturm Graz. Igrao je još u Poljskoj za Gornik Leczna, za Marsoniu iz Slavonskog Brda, Kamen Ingrad te Široki Brijeg. U ovoj sezoni brani boje Croatie iz Sesveta. U karieri je upisao i dva nastupa za mlađe selekcije Hrvatske, te bio na širem popisu reprezentacije BiH.

——————

Vlado Petrović - nogometaš

Vlado Petrovic

Kraj: Studenci

Datum rodjenja: 4.2. 1972

Antin stariji brat. Najbolje nogometne igre prikazivao je u dresu zagrebačkog Dinama, odnosno tadšnje Croatie, kada je igrao u generaciji sa Vidukom, Cvitanovićem, Šimićem, Prosinečkim… Bio je dio slavne pobjede nad Partizanom (5:0). Dobre igre u plavom dresu zapazili su i u mnogim evropskim klubovima pa je najprije prešao u francuski FC Toulouse a igrao je još za Beitar Jerusalem te Qingdao Yizhong Hainiu (Kina). Poslje par sezona u tuđini opet se na kratko vratio u Dinamo potom prešao u Austriju, u FC Kapfenberg. Nogometni put je nastavio u drugoj hrvatskoj ligi, najprije na kratko u Novalji odakle je prešao u Croatiu iz Sesveta gdje sad već dvije sezone predvodi svoju ekipu a preuzeo je i funkciju sportskog direktora u klubu. Više puta bio na širem popisu HR reprezentacije.

——————

Dragan Blatnjak - nogometaš

Dragan Blatnjak

Kraj: Studenci - Blatnjaci

Datum rodjenja: 1.8. 1981

Igrao za Čitlučki Brotnjo odakle je prešao u hrvatskog prvoligaša NK Zadar. Dobre igre nisu ostale nezapažene pa je ubrzo postao meta splitskog Hajduka za kojeg je nastupao dvije sezone. Dobrim igrama u Hajduku izborio je i poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je nanizao nekoliko nastupa. Iz Hajduka je prešao u ruskog prvoligaša FC Himki.

——————

Zoran Kulašević - nogometaš

Zoran Kulasevic

Kraj: Studenci – Mršići

Datum rodjenja: -

Bio jedan od perspektivnijih juniora zagrebačkog Dinama. Nastupao za mlade selekcije Hrvatske.

——————

Jago Marić - nogometaš

Jago Maric

——————

 Marica Mršić - atletičarka

No picture

Kraj: Studenci – Mršići

Datum rodjenja: -

Kao članica Atletskog Kluba “Sloboda” iz Tuzle nastupala je u disciplinama, trčanje na 1.500 m i 3.000 m. 1983 godine ruši rekorde Republike BiH i to u Novoj Gorici u disciplini na 1.500 m s rezultatom 4:12,19 te u disciplini na 3.000 m u Izmiru (Turska) sa rezultatom 9:05,42. Njeni uspjesi nisu prošli nezapaženo pa je nastupila za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije, iste, 1983 godine na Mediteranskim Igrama u Casablanci (Maroko) gdje je osvojila dvije srebrne medalje u svojim disciplinama na 1.500 m i 3.000 m sa rezultatima 4:15,04 te 9:15,64.

——————

Josip Knežević, Jurica Pranjić, Darijo Pejić - nogometaši

 Josip Knezevic

Mlade snage hrvatskog nogometnog prvoligaša iz Osijeka, njihovo vrijeme tek dolazi…

——————

Drago Ćosić - sportski komentator (HRT)

Drago Cosic

——————

  • Share/Bookmark